SSC CGL 5th December 2022 Answer Key all shift How To Check

SSC CGL 5th December 2022 Answer Key all shift How To Check: The SSC CGL 2022 Tier-I exam commenced on December 1, 2022. The SSC CGL 2022 Tier-I exam will be conducted from 1st to 13th December 2022.

SSC CGL 2022 OverView

 Name of The Organization Staff Selection Commission
Name Of The Examination SSC CGL Tier 1
Number Of Vacancies Numerous
Exam Date 01st December 2022 to 13th December 2022
Category SSC Answer Key
Answer Key Click
Cut Off SSC CGL Cut Off
Official Website ssc.nic.in

How to Download SSC CGL Tier 1 Answer Key 2022?

Candidates can download the answer key for the Tier 1 exam from the official website of SSC by following the steps below:
  • Visit the official website of SSC – ssc.nic.in
  • Click on the answer key notification
  • Click on the answer key link given in the notification
  • Click on the Submit button
  • Enter user ID (roll number mentioned on the admit card) and password (mentioned on the admit card)
  • Click on the Login button
  • Check, download and print the answer key

SSC CGL Answer Key 2022: Important Dates

Usually, SSC releases its answer key within a period of a fortnight. So we can expect that they will release their answer key in the first half of May.

Events Tier I Tier II
SSC CGL Exam Date 1st to 13 December
CGL Answer Key Date
CGL Answer Key objection submission
CGL Tier 1 Result

SSC CGL Tier 1 2022 Answer Key Details

Candidate’s name Candidate’s roll number
Exam name Paper/tier number
All the questions in the paper Correct answer options for all the questions

SSC CGL 5th December 2022 Answer Key Download Link

Important Links
To download the unofficial5th December 2022 Answer Key Shift 1 | Shift 2 | Shift 3 | Shift 4 (Update soon after 4th shift exam)
To download  Answer Key 2022 The link will get activated once the authorities release the answer key

Know About Answer Key and Final Answer Key

When the written examination is conducted the board first releases the SSC CGL tentative answer key so that any candidate who is not satisfied with the answer to any question can challenge it on the official website in the prescribed format.

  • Candidates must know for challenging the tentative answer key candidates have to pay 100 rupees per question as a fee.
  • Along with the submission of the fee, candidates need to prove the justification of the answer they want to challenge.
  • Once the commission receives all the challenges from the candidates, it will evaluate the answers and thereafter release the SSC CGL Final Answer Key along with the SSC CGL Question Paper.

SSC CGL 2022 Exam 5 December 2022 GK Questions All Shifts

1. Rukmini Devi Arundale is related to which dance form?
Ans: Bharatanatyam
2. Which compound is used in photography?
Ans: Three silver compounds used in photography are silver chloride (AgCl), silver bromide (AgBr), and silver iodide (AgI).
3. Article 143 is related toAns: Article 143 of the Constitution authorises the president to seek the opinion of the Supreme court.
4. Non-metals are present in which group of Periodic Table?
Ans: Group VIIA is the only group in periodic table in which all the elements are nonmetals
5. New CDS of India:
Ans: General Anil Chauhan
6. One Question related to Dance form:
7. One Question from Chemical Forumale :
8. The general formula of a carboxylic acid is R−COOH. R is related to _____.
Ans: R denotes the remainder of the molecule to which this group is linked.
9. Which act transferred the power of the East India Company to the Crown?
Ans: Government of India Act of 1858
10. Who is the CEO of National E-Governance Division?
Ans: Abhishek Singh
11. One question from Fundamental Duty
12. Right to property is mentioned under which article?
Ans: Article 300-A
13. Which battle occurred in 1526?
Ans: Battle of Panipat
14. Which state’s assembly becomes the first paperless Assembly?
Ans: Nagaland

15. The SC has extended the right to safe and legal abortion up to _______________.

Ans: 24 Weeks
16. Which article mandates that all proceedings in the Supreme Court and in every High Court shall be in English language?
Ans: Article 348
17. Kelucharan Mohapatra is related to which dance form?
Ans: Odissi dance
18. “Imperfect” is an Autobiography of:
Ans: Sanjay Manjrekar
19. Who was the king of England in 1600?
Ans: Charles I
20. Lokrang Festival is related to which state?
Ans: Madhya Pradesh
21. SEED scheme related question
Ans: Scheme for Economic Empowerment of Denotified/Nomadic/SemiNomadic (SEED) communities.
Launched in February 2022 by the Ministry of Social Justice & Empowerment. It aims to provide free competitive exam coaching to these
students
22. What is the SI unit of electric charge?
Ans: coulomb (C)
23. Right to Freedom of Religion
Ans: Article 25-28
24. Ribosome related mcq
25. The Green Revolution in India was related to which crop?
Ans: Rice and Wheat—- in 1960s
26. “UMEED Market Place” was launched in Jammu and Kashmir under which scheme?
Ans: AVSAR Scheme of Airport Authority of India
27. Monal related mcq
Ans: A monal is a bird of genus Lophophorus of the pheasant family
28. Protein enzymes related Mcq
29. Who is the new director of the All India Institute of Medical Science?
Ans: M Srinivas
30. Chief Minister’s Breakfast Scheme has been launched by :
Ans: Tamil Nadu
31. Which of the following is a sedimentary rock?
Ans: Sandstone, limestone, breccia, conglomerate and shale are examples of sedimentary rocks.
32. Pung cholom is a dance form originated from –
Ans: Manipur
33. Thorium is discovered by –
Ans: Swedish chemist Jons Jacob Berzelius in 1828
34. Akbarnama second Volume is related to –
Ans: The second volume describes the detailed history of the reign of Akbar till 1602
35. 2024 Olympic games will be organized in which country?
Ans: Paris, France

36. The term Pivot is related to which sports?
Ans: Basketball

Frequently Asked Question

  • When will SSC CGL Tier 1 Answer Key 2022 declare?

    expected soon here.

  • Where can I check my SSC Combined Graduate level tier 1 answer key 2022?

    ssc.nic.in is the official website where candidates can check the answer key for the tier 1 exam.

  • What are the fees to raise objections for Staff selection commission CGL tier 1 2022?

    aspirants have to pay a sum of rupees 100 for every question raised as an objection.

  • What is the official website of the SSC CGL Tier-1?

    www.ssc.nic.in

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here